|
|
نوشته شده توسط : علی محمد
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: pptxتعداد صفحات: 80حجم فایل: 492قیمت: 7000 تومان
بخشی از متن: این پاورپوینت در مورد الگو برداری یا ارزیابی مقایسه ای در 80 اسلاید زیبا شامل مقدمه، تعریف،Benchmarking، پاورپوینت الگو برداری یا ارزیابی مقایسه ای،بنچ مارکینگ یا الگو برداری ،مفهوم بنچ مارکینگ ،انواع الگوبرداری،تعاریف Benchmarking،الگوبرداري رقابتي،الگوبرداري داخلي،الگوبرداري فرآيندي؛فرآيند الگوبرداري، و... می باشد.
قسمتی از متن:
الگوبرداری (Benchmarking) چیست
(1فرآيند الگوبرداري : اعضاي تيم با ماهيت مراحل مختلف الگوبرداري آشنا مي شوند.
(2تكنيك هاي تحقيق: در طراحي و اداره كردن تحقيقات داخلي يا خارجي الگوبرداري از طريق پرسشنامه، مصاحبه، و ... تخصص داشته باشند.
(3تجزيه و تحليل داده ها: بعد از جمع آوري اطلاعات، ابزارهاي متعددي براي تجزيه و تحليل داده ها وجود دارد كه بايد توسط تيم انتخاب و بكار گرفته شود. كارگروهي: آموزش نحوه كار گروهي بسيار سودمند خواهد بود
*سازمانها براي حفظ مشتريان، تعامل با تأمينكنندگان، بهرهوري بيشتر كاركنان و ارتقاي مزيتهاي رقابتي، نيازمند شناخت رقبا، ابزار و مقايسه عملكرد خود در حوزههاي مختلف كاري هستند. استراتژيهاي مختلفي براي بقا در ميدان رقابت معرفي ميشود. يكي از اين راهبردها، شناخت بازار و نحوه عملكرد ديگر سازمانها و الگوبرداري از رفتار آنهاست. شركتهايي كه استراتژي تحليلي را سرلوحه بقاي خود قرار ميدهند، بهينه كاوي يا بنچ ماركينگ را به عنوان يكي از راههاي مؤثر بهبود مستمر و تعيين موقعيت خود در ميدان كسب و كار ميدانند. در جهان امروز و در شرایط رقابتی بازار ، کیفیت محصول و بهرهوری به عنوان دو عامل اساسی و مهم در حفظ و بقای موسسات حرف اول را زده و آنهایی که از بهرهوری و کیفیت بالاتری برخوردار هستند در بازار حضور داشته و ماندگار خواهند ماند . ازینرو اطلاع مداوم از وضعیت بازار و کیفیت و کمیت محصولات رقبا و همچنین سیستمها و روشهای انجام کار آنها برای هر موسسه و شرکت رقیب ضروری و اجتنابناپذیر است تا ضمن اینکه از مزیتها و ویژگیهای برتر رقبا الگوبرداری میکنند ، خود را بهوضعیت بهتری نسبت به آنها برسانند . لذا تنها راهی که سازمانها میتوانند خود را به سوی بهترینها و پیشرفت و توسعه هدایت کنند این است که چشمهایشان را در برابر رقبا و بهترین تجربیات جهانی در تمام زمینههای مورد نیاز باز نگه دارند . بر این اساس الگوبرداری (Benchmarking) روشیسیستماتیک است که سازمانها بوسیله آن میتوانند فعالیتهای خود را بر اساس بهترین صنعت یا سازمان اندازهگیری و اصلاح کنند ؛ این روش با فراهمسازی چارچوبی برای سازمانها که بوسیله آن فعالیتهای بهترین سازمان مشخص گردیده است و تشخیص وجوه تمایز سازمان موجود با بهترین سازمان ، نشان میدهد که چگونه میتوان شکافهای موجود را پر کرد . الگوبرداری در واقع ابزاری برای بهبود مستمر است و میتواند توسط انواع سازمانهـــای تولیدی و خدماتی به کار گرفته شود .
ارزیابی مقایسهای ، فرایند مستمر اندازهگیری و مقایسه فرایندهای کاری در برابر فرایندهای قابل مقایسه در سازمانهای پیشرو با هدف کسب اطلاعاتی است که سازمان موردنظر را کمک خواهد کرد تا بهبودها را شناسایی و اجرا کنند . الگوبرداری یک فرایند سیستماتیک و پیوسته از ارزیابی محصولات خدمات و روشهاست که در مقایسه با رقبای اصلی و یا شرکتهایی که به عنوان پیشگام مطرح هستند انجام میپذیرد و در واقع ابزاری موثر در دست مدیران جهت بهبـــود فرایندهای کاری است. الگوبرداری که با نام الگوبرداری از بهترینها نیز معروف است با شناخت سازمان یا سازمانهایی به عنوان بهترین ، تکنیکهایی را معرفی میکند که میتوان با آن شکاف موجود بین یک سازمان تا سازمان پیشرو را پر کرد یا به حداقل رساند .
واژه Benchmarking قبل از اینکه در ادبیات مدیریت مطرح شود ، در علوم مهندسی ساختمان و نقشهبرداری به کار گرفته شده است . بدین معنی که Benchmarking شاخصی است که سایر نقاط و موقعیتها ، خود را با آن مقایسه کرده و تطبیق میدهند ؛ در دهه اخیر بهرهگیری این واژه در مدیریت و مهندسی نیز کاربرد یافته و تعاریف چندی از آن شده است که همگی مفهوم مشترکی را مطرح میکنند ؛ از جمله :
1- Benchmarking عبارت است از جستجو برای یافتن بهترین تجربیات صنعت و یا خدمات برای رسیدن به بالاترین سطح عملکرد .
2- Benchmarking عبارت است از توجه بیرونی بر فعالیتها ، وظایف تخصصی یا عملیات داخلی یک موسسه به منظور اصلاح و بهبود مستمر .
3- Benchmarkingیعنی مقایسه و ارزیابی خود با دیگران به منظور کشف تجربیات برتر آنها و جبران فاصله موجود .
4- Benchmarking عبارت است از یک فرایند پژوهشی دائمی که سازمان را به سمت بهترین شدن در مقایسه با رقبا سوق میدهد .
مرکز بهرهوری و کیفیت آمریکا(APQC) نیز الگوبرداری(Benchmarking) را فرآیند تعریف ، تشخیص و تطابق یافتن با اقدامات و فرایندهای سازمانهای برجسته در سطح دنیا ، بهمنظور افزایش عملکرد سازمان خود تعریف میکند .
استفاده از روش الگوبرداری بعنوان ابزار برنامهریزی تاکتیکی در دنیای تجارت و سازمانها نیز بوسیله شرکت تجاری زیراکس در اواخر دهه 1970 آغاز گردید ؛ ژاپنیها تلاش کردند تا با آن دسته از شرکتهای آمریکایی آشنا شوند که دستگاه کپی را با کیفیت بالاتر اما با هزینه تولید کمتر تولید میکردند .
Benchmarking هم یک نگرش و تفکر زیربنایی است و هم یک ضرورت که این ضرورت به طور خلاصه ناشی میشود از :
1- رقابت جهانی و وجود شرایط رقابتی در بازار کار .
2- پیشرفتهای سریع و قابلتوجه در علم و تکنولوژی .
3- پیشرفتهای سریع در تکنولوژی اطلاعات .
4- پیشرفتهای قابل توجه و دایم دانش مدیریت .
5- ضرورت رعایت استانداردهای کیفیت و تکامل طبیعی TQM (مدیریت کیفیت فراگیر) .
در کل چنین میتوان گفت که ارزیابی مقایسهای یکی از موثرترین شیوهها در جهت بهبود سازمان است . امروزه مدیریت هر سازمان میتواند با الگوبرداری از سازمانهای موفق روشهای برتر را برایبهبود مستمر کارایی در سازمان خود پیدا کرده و آنها را پیادهسازی کند . الگوبرداری نه تنها میتواند یک تکنیک تشخیص مشکلات باشد بلکه میتواند در روابط طراحی فرایندها نیز کمک شایانی به طراحان کند . الگوگیری به واقع پاسخی برای تنظیم این سوال است که هنگامی که احتیاج به بهبودتشخیص داده میشود استانداردهای عملکرد باید در چه سطحی تنظیم شوند . تشخیص سطوح عملکرد سازمانهای موفق و فهمیدن چگونگی انجام آن ، تشخیص اینکه دیگران چگونه میتوانند برای تغییر در سازمان ایجاد انگیزه کنند و اشتباهات خود را به حداقل برسانند و تشخیص شکافهای موجود بین عملکرد سازمانهای موفق با دیگر سازمانها و کم کردن فاصله بین آنها همگی میتوانند از نتایجالگوبرداری به شمار آیند .
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
:: برچسبها:
Benchmarking, پاورپوینت الگو برداری یا ارزیابی مقایسه ای,بنچ مارکینگ یا الگو برداری ,مفهوم بنچ مارکینگ ,انواع الگوبرداری,تعاریف Benchmarking,الگوبرداري رقابتي,الگوبرداري داخلي,الگوبرداري فرآيندي,فرآيند الگوبرداري, ,
:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 دی 1396 |
نظرات ()
|
|
|
|
|